Services – Zandvoortse Apotheek – Zandvoort

Zandvoortse Apotheek

Raadhuisplein 8 2042LR Zandvoort Tel:023-5713185 Fax:023-5712117

Services

Wat mag u verwachten van de Zandvoortse Apotheek

De Zandvoortse Apotheek is een onderdeel van de eerstelijns gezondheidszorg. Wij zorgen ervoor dat u geneesmiddelen krijgt en dat u daarvan maximaal resultaat heeft. Daarom werken wij nauw samen met huisartsen, doktersassistenten en de thuiszorg.
Alle mensen die in de Zandvoortse Apotheek werken hebben een geheimhoudingsplicht en moeten zich houden aan het privacyreglement dat de apotheek hanteert.

Wij helpen u uw behandeling met geneesmiddelen zo goed mogelijk te starten en vol te houden zodat u het beste resultaat heeft van uw medicatie. Hieronder geven wij aan wat u daar zelf aan kunt doen.

Wij bewaken uw geneesmiddelgebruik

Wij houden uw persoonlijk dossier bij van alle medicijnen die u gebruikt of gebruikt hebt. Van elk geneesmiddel dat een arts u voorschrijft, controleren wij of de dosering klopt en of het goed samengaat met andere medicijnen die u gebruikt.
Ook bekijken wij of het medicijn voor u met uw persoonlijke gezondheidstoestand geschikt is. Sommige medicijnen zijn minder geschikt voor bijvoorbeeld mensen met astma of diabetes. Het kan dan voorkomen dat wij overleggen met uw arts om een ander geneesmiddel voor te stellen of iets nazoeken in een boek. Op deze manier zorgen wij ervoor dat u die medicijnen krijgt die echt voor u geschikt zijn.

Meld uw chronische aandoening of allergie

Wanneer u een chronische aandoening heeft, zoals epilepsie, hoge bloeddruk, een nierfunctie-stoornis of iets anders, of wanneer u last heeft van een bepaalde allergie, meld ons dat dan. Sommige medicijnen kunnen heel goed gebruikt worden bij één van deze ziekten, maar er zijn ook medicijnen die u beter niet kunt nemen als u een bepaalde aandoening of allergie heeft. Wij vermelden uw aandoening en/of allergie in uw persoonlijk dossier en kunnen daarmee voorkomen dat u een medicijn gaat gebruiken dat voor u minder geschikt is.

Meld het als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft

Wanneer wij weten dat u zwanger bent of dat u borstvoeding geeft, kunnen wij voor u nagaan of een voorgeschreven middel zonder gevaar voor uw kind gebruikt kan worden. Zo nodig overleggen wij met de arts om een ander, veiliger middel voor te stellen.
Omdat niet alle vrij verkrijgbare geneesmiddelen veilig zijn bij zwangerschap of borstvoeding geven wij u ook graag advies over geneesmiddelen in de handverkoop.

Meld het gebruik van andere medicijnen

Niet alle medicijnen kunnen gelijktijdig worden gebruikt. Dat geldt niet alleen voor medicijnen op recept, maar ook voor geneesmiddelen die u zelf koopt, zoals bijvoorbeeld pijnstillers en laxeermiddelen. Wanneer u regelmatig geneesmiddelen gebruikt, check dan bij ons of de middelen die u zelf koopt goed samengaan met de middelen voorgeschreven door uw arts. Dat geldt ook voor geneesmiddelen die u bij andere apotheken haalt. Op die manier houden wij uw persoonlijk dossier compleet en kunt u er zeker van zijn dat u de goede medicijnen gebruikt.

Incontinentie-materiaal en andere medische hulpmiddelen

U kunt in de Zandvoortse apotheek niet alleen voor geneesmiddelen terecht. Wij hebben een grote selectie incontinentie-materiaal en medische hulpmiddelen zoals stoma-artikelen en diabetes-testmateriaal.
Bij vragen of problemen adviseren wij u graag. Om uw privacy te garanderen hebben wij een aparte spreekkamer.

Geneesmiddelen op reis

Als u op reis gaat is het handig om een beknopte reis-apotheek mee te nemen. Wij kunnen u adviseren over de samenstelling daarvan. Ook kunnen wij u informeren over de vaccins en malaria-preventie die voor bepaalde exotische bestemmingen nodig zijn. Tenslotte kunnen wij een geneesmiddelpaspoort voor u maken, een overzicht van de medicijnen die u regelmatig gebruikt, zodat u eventuele vragen van de douane kunt beantwoorden.

Bezorgen van medicijnen of hulpmiddelen

Als men zijn medicijnen niet kan komen ophalen bezorgen wij de medicijnen gratis thuis. Deze service willen wij graag gratis houden. Dat lukt op dit moment omdat vooral een beroep wordt gedaan op de bezorgservice door mensen die echt niet naar de apotheek kunnen komen, zoals ouderen die slecht ter been zijn, alleenstaanden die ernstig ziek zijn en ouders met zieke kinderen.

Inzameling oude medicijnen

Bij de Zandvoortse Apotheek kunt u oude medicijnen ter vernietiging aanbieden. Voor het aanbieden van gebruikte naalden hebben wij speciale naaldencontainers beschikbaar die u gratis bij ons af kunt halen.

Betaling

Bij de meeste ziektekostenverzekeraars kunnen wij de kosten van uw medicijnen rechtstreeks declareren. U hoeft ons in de apotheek dan niet te betalen. Hiervoor hebben wij uw polisnummer en de naam van uw verzekeraar nodig. Sommige verzekeraars bieden deze mogelijkheid van directe declaratie door de apotheek niet. U kunt dan kontant betalen.